Новини
семінар-тренінг для молодих проповідників
PDF Друкувати Електронна адреса

Дорогі брати співслужителі!

Пропонуємо інтенсивний семінар-тренінг для молодих проповідників.

alt

Впродовж 3 днів досвідчені пастори - проповідники (Микола Романюк та Ґергард Ян Рьоттінг) поділяться основами гомілетики та своїм практичним досвідом праці над біблійним текстом.

Кожен учасник пройде всі кроки підготовки на запропоновані уривки - від розмірковування над уривком до виголошення підготовленої проповіді.


Початок семінару в п'ятницю, 31 січня о 10:00.
Завершення — в неділю, 2 лютого о 17:00.

Попередня реєстрація обов'язкова :calling: +38095 427 91 83 (Віталій)
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Центр християнського життя України
Інститут підготовки церковних служителів
вул. Сім'ї Шкарівських11
м. Ірпінь, Київська обл.

 
“Школа Життя / Ірпінь” крок на зустріч майбутньому
PDF Друкувати Електронна адреса
Ось і закінчилась “Школа Життя / Ірпінь” для молодих хлопців-чоловіків, які за цей рік мали можливість змінити свій погляд на світ, здобути не тільки навички але й нові знайомства та досвід активного служіння Богу через служіння людям. Одна з частин навчання було братерське життя разом. Через це вони формувалися як особистості. Хтось з братів; навчився готувати смачну їжу, хтось навчився зносити недоліки один одного, а хтось - турбуватись один за одного. “Як гострить залізо залізо, так гострить людина лице свого друга.» (Прип. 27:17)

alt

Молоді люди мали можливість навчитись за цей рік роботі у медіа-служінні, відео, фото зйомці, звукорежисурі. Також могли ознайомитися з навичками програмування, підтримки вебсайту, попрактикувалися у написанні статей. Мали досвід євангелізації у загальноосвітніх школах, а також у євангелізації на вулицях міста. Навчалися проповіді Слова Божого, писали ессе та свідоцтва про дії Господа в їхньому житі.Кожен брат мав можливість побувати у не менш як шести літніх таборах та застосувати те, чому вони навчились протягом року у “Школі Життя”.

alt


Навчальна програма завершилася дипломним проектом у таборі, який проходив з 10 по 15 серпня. Протягом табору, брати мали можливість побути в спілкуванні один з одним, навчатись пастора у Рьоттінга та написати свої дипломні роботи відповідно до наданих тем. Ось таки теми були ними підготовлені “Утікай від грошолюбства”, “Страх перед людьми”,

“Божа дитина все робить вчасно”, “Християнин всиновлений Богом”, “Будь ревний до служіння”.

Останній день табору почався з захисту дипломних робіт. Кожен з братів ревно опрацював свою тему у світлі Слова Божого, та висвітлював її на захисний співбесіді.

alt

Закінчився день заключним вечором подяки братам студентам та команді, яка супроводжувала хлопців у навчанні. Урочисте вручення дипломів, святкова вечеря та згадки Божих чудес, молитва-благословення від братів Г.Я.Рьотінга та Г.І Коменданта – ось як усім запам’ятається цей день.


alt

Ми вдячні Богові за кожного, хто молитовно або фінансово підтримував “Школу Життя”, нехай Господь щедро вам віддячить! Щодо наступного набору було прийнято рішення про паузу на рік. Брат Едуард Бицький повертається у Запоріжжя, а Сергій Сологуб змінює місце роботи та рухається далі у своєму пасторському покликанні.

alt

Очікуйте подальших новин щодо майбутніх наборів “Школи Життя” і моліться з нами про брата, який би міг жити з братами та розділити з ними частину свого життя.


 
Коли людина мовчить, говорить Бог. Більш ніж 120 учасників знову зібралися для п'ятиденного посту та молитви
PDF Друкувати Електронна адреса

«Когда ехала на пост, то немного переживала, как я перенесу? Но, слава Богу, перенесла прекрасно!» - щиро поділилася сестра Галина із Стебника. І дійсно з подібними хвилюваннями на п’ятиденний піст-семінар в Ірпінь їхало чимало людей.

alt

Детальніше...
 
Милостиня, піст та молитва - брати в Ірпені вивчали "Нагірну проповідь" Христа
PDF Друкувати Електронна адреса

Біблія говорить, що добре і приємно бути братам разом! Більш ніж тридцять учасників з різних куточків України підтвердили цю істину, зібравшись на семінарі “Нагірна проповідь”, який проходив у Центрі християнського життя України 22-23 лютого 2019р. Викладачем семінару був досвідчений пастор Герхард Ян Рьоттінг, який вірш за віршом ділився роздумами з шостого розділу Євангелії від Матвія. Вчення Христа про милостиню піст та молитву— це істини, які нам треба не тільки нагадувати але й постійно перебувати в них.

alt

alt

Першу частину семінару проходило біблійне вивчення у класі, а у післяобідній час була робота в групах, де брати могли обговорити та застосувати почуте на семінарі. Також брати мали змогу почути проповідь Сергія Колеснікова, пастора Ірпінської біблійної церкви та обговорити її за моделлю “гомілетичного сніданку”. Цей досвід був також корисний для учасників.

alt

alt

Вечір першого дня закінчився приємним неформальним спілкуванням з братами “Школи Життя / Ірпінь”, які проходять зараз навчання в ЦХЖУ. Протягом вечора старші брати ділилися з молодшими свідченнями про Божі діла та своїм життєвим досвідом.

alt

alt

Ось деякі відгуки з семінару:

Сподобалась промова пастора Рьоттінга “Бог не говорив більше, чим робив”, “Чим більше ми служимо іншим, тим багатіше ми стаємо”, “Бог все може, тільки не може одного - забути мене”. Раджу подібний семінар тим, хто дійсно зацікавлений у вивченні Слова Божого. Це дуже корисно і перевертає мислення.

Дмитро Б., м. Ірпінь

Добрий семінар, насичена програма, дуже круті думки про “блаженства” з “Нагірної Проповіді”. Також особисто для мене думки щодо пожертвувань допомогли розставити пріоритети для чого жертвувати, які нужди є необхідними перш за все.

Максим Г., м. Ірпінь

alt

Сподобалися глибокі думки з історій, які пастор Рьоттінг пережив у своєму житті, та ділився з нами усіма. Було багато цікавих фактів та цінностей з “Нагірної проповіді” Христа які і сьогодні мають місце у нашому житті. Доброю була душевна зустріч з братами у Христі та обговорення життєрадісних тем.

Олександр Г., м. Львів

Сподобалась тема семінару “Нагірна проповідь”. Тема милостині, яка залежить від таємних відносин з Небесним Отцем. Сподобалася фраза: “Молитва - це те, коли думки і серце налаштовані на приймання”. Рекомендую подібний семінар, тому що тут в ЦХЖУ завжди піднімається питання практичності християнського життя.

Олександр Б., м. Київ
alt

Это время, когда можно пообщается с братьями, узнать для себя что-то новое, разобрать Слово Божье, найти возможно ответы на какие-либо вопросы, и можно принять чужой жизненный опыт для себя.

Павел Б., Славянск

Начинает работать мышление на переосмысление многих вещей в нашей жизни: «Какое мое состояние перед Богом?» и «Чего желает Бог от Меня?» и «Как я должен поступать?».

Эдуард Б., Запорожье

alt

Понравилась тема лекций и ее раскрытие советую другим. Главный посыл — это раскрыть Любящего Отца и приглашение к его любви и отношение с Ним, а не к своей значимости.

Аркадий Б., Здвижевка

Я всегда в восторге от братской атмосферы. Формат семинара очень располагает к братским беседам и размышлению. Мы можем во многом делится опытом служения и получать от этого духовное возрастание. В этот раз приехал с сыном, чтобы он мог рассказать потом другим братьям.

Евгений Ш., Красноармейск


alt

Понравилось актуальность тем, общение в единстве. Верю, что такие семинары должны посещать братья и из других церквей. Полезная информация, которая лечит сердце.

Александр П., Черкассы

Сподобалось все! Бути в братерський сім'ї завжди добре, навіть тоді коли ніхто не говорить і кругом тиша. Семінар чудовий, Бог нагадав важливі речі які потрібно переглянути в своєму житті. Також були сказані істини які важливі і завдяки яким ти можеш наблизитись у розумінні Бога ще ближче. Бо це відкриває нові горизонти Божоїлюбові і милості.

Роман Г., Благодатне

Дуже круто коли є і вечірній спілкування, вони більше об'єднують нас разом. Добре коли тему ведуть різні люди та між тими є час відпочити.

Данило Г., м.Ірпінь

alt

Сподобалося що інформація подавалося дуже просто та її було легко сприймати. Не було складних богословських термінів. Радив би цей семінар іншим, тому що для служителя правильно донести до людей Слово Боже - це необхідність. Тут цьому можно навчитись.

Тарас В., м.Буча

Братерство і нестандартне мислення викладачів, радитиму цей семінар, щоб брати оновилися від рілігійної шелухі, та вчилися справжньому живому братерству - щоб церкви квітнути в славу Божу!

Володя Р., м.Харків
 
Розпочалося стаціонарне навчання у "Школі Життя / Ірпінь" для 12 молодих братів
PDF Друкувати Електронна адреса

Центр християнського життя України радо зустрів перший набір "Школи Життя / Ірпінь". Починаючи з сьогоднішнього дня, 5 жовтня 2018 року, дванадцять братів з різних куточків України навчатимуться цілий рік на спільній стаціонарній програмі.

alt
Детальніше...
 
Триває набір у “Школу Життя / Ірпінь”
Співбесіда у Школу Життя / Ірпінь

Вже другий тиждень поспіль на співбесіду до “Школи Життя” в Ірпінь приїжджають молоді брати з різник куточків України. Подібне річне навчання для хлопців безперечно матиме для них переломні, життєстверджуючі наслідки, адже вони не тільки духовно зміцніють, але спробують себе у різних професійних сферах: відео- аудіо- режисура, кулінарія, праця на виробництві, створення вебсайту та інші корисні для життя навички.

Детальніше...
 
Школа Життя: починаємо річне стаціонарне навчання для молодих братів
PDF Друкувати Електронна адреса

Тобі більш ніж 17 років? Шукаєш свій шлях? Анонсуємо набір у Школу Життя - річне стаціонарне навчання для молодих людей.

alt 

Детальніше...