Весняний піст-семінар став найбільшим та ще й міжнародним
PDF Друкувати Електронна адреса

Весняний п’ятиденний семінар-піст у ЦХЖУ - це щороку щось особливе та неймовірне. Цього разу семінар був ще й міжнародним, тому що окрім більш ніж 60 учасників з України також були відвідувачі з Латвії та Німеччини. Ще одною особливістю посту стало те, що у цьому році набралася жіноча група, адже усі попередні роки приймали участь лише брати. Вже третій рік поспіль серед учасників приємно бачити братів-студентів з Української баптистської теологічної семінарії.

Семінар розпочався у понеділок 19 березня та тривав до П’ятниці до обіду. Протягом дня команди проводили спільний час у вузькому колі, а в обідній час - мали загальний семінар, який проводив досвідчений 87-річний служитель з Німеччини пастор Рьоттінг.

alt 

 

Кожний день семінару був розділений на шість молитов. Це цікавий поділ, адже ми зазвичай ділимо день на три частини за категоріями їжі - “сніданок”, “обід” та “вечеря”. Так як їжі на семінарі не було, а лише вода – відповідно поділення дня на шість молитов дуже мудре. Між молитвами були різні практики як то особистий час з Богом, молитва, спілкування, читання книг, вивчення Біблії, прогулянка тощо.

alt 

Першу частину дня учасники проводили у командах по десять дванадцять людей. Це надало можливість більше взнати один про одного та глибше поспілкуватися. Утримання від їжі дозволяло приділити більше часу спільному спогляданню Бога у молитві та вивченню біблійних істин. Так само і завершення дня проходило у вузькому колі. Кожен день завершувався о 21:00 вечірнім Псалмом та мовчанням до сьомої ранку. Це був добрий час заспокоїтися думками, адже за день багато що було висказано та осмисллено.

alt 

Обідній час проходив назагал у більшому залі. Учасники мали можливість почути лекцію та задати питання щодо фізичної та духовної сторін посту. Пастор Рьоттінг має багаторічний стаж довготривалих постів і тому з радістю ділився своїми думками та набутим досвідом.

alt 

Підводячи підсумки семінару скажемо однодушно, що це був дійсно благословенний Богом час. Багато хто з учасників вирішив приїхати наступного року. Деякі не виходили з посту і поїхали додому продовжуючи утримання від їжі задля подальших духовних перемог. Наступний подібний семінар-піст також запланований на весну 2019 року.

Ось деякі відгуки учасників посту:

Благословенний час з Богом та братами, не просто говорили про духовні речі а разом їх практикували. Раніше багато разів практикував піст, але вперше це роблю у спільності. Чудово спланований час протягом дня, це гарний зразок як далі самому можна проводити дні в пості. Корисні були поради щодо тіла, як готуватись і як виходити з посту. Практика споглядання Ісуса вранці і вдень, молитва Духу Святому і заступницька молитва відкрили нові горизонти у спілкуванні з Богом. Цілі, які ставив досягнув, розумію, як мені бути дисциплінованим і спрямованим у повсякденному житті.

Олександр Ч., м.Турійськ

На початку дуже переживав, адже не мав до цього практики посту. Те що я мав це декілька разів або по дню, інколи і по пів дня. Зараз я розумію, що так діяв тому що нема правильної картини та уяви що таке піст. За ці 5 днів насамперед я став більш чутливий до голосу Духа Святого, який ніжно говорить мені всі ці дні. Одне з сильних відкриттів для мене було те, що Бог хоче, щоб ми утримувалися від різних не корисних нам речей. Насправді, кожна людина може і має робити вибір “чому я роблю те або інше”.

Давид О., м. Ужгород

alt 

Вся програмапоста мне понравилась. Спасибо Богу за искренние обучение от пастора Ретинга, который, имея духовный опыт, поделился им с Божьей Церковью. Я много услышала, что Господь хочет от меня: забота о духовном и физическом здоровье. Спасибо за братьев, кто прекрасно организовали пять дней встречи. Спасибо за группу. Благодарю Бога, что он меня благословляет.

Елена Т., г. Ирпень

Зрозумів, що Їжа - це далеко не головне у житті. Почав фокусувати увагу на слова. По-особливому переживав під час Причастя емоції, які повертали до того, з чого починається моє спасіння. Життя у тісному братерстві вражає, сподобалося розважання над Словом, спільна молитва, та те, як Бог відкривається через братів.

Олександр. З., м. Рига

alt 

Я очень благодарна за это время поста, что смогла оторваться от суеты и полностью погрузиться в обучение с Богом и общение с сестрами. Очень понравилось вся программа. Благодарю за приглашение на это пост. Благодарю братьев и сестёр, которые организовали этот пост. Также ещё очень много открытий насчёт нашего здоровья очень полезная информация.

Елена К., г. Киев

Потрібно ефективна духовна практика. Сподобалося: ефективна ціліспрямована програма, нові методики, Причастя, молитва Духу Святому, потрібна єдність (все спільне), дуже чіткі правила (без гаджетів, мовчання, ранковий підйом, швидкий сон, прогулянка), якісне навчання та вдало і розумно обраний спікер. Дякую за добрі умови проживання.

Олена. Д м., Львів

alt 

Я навчилася прокидатися рано, навчилися споглядати Ісуса. Побачила, що організм може жити без Їжі певний час і то доволі успішно. Я навчилася дякувати Богові більше ніж просити. Для мене було відкриттям “Lectio Divina”. Дуже багато почула корисного про здоров’я, здорове харчування і спосіб життя. Почала цінувати єдність - спільноту сестринську та братерську. Це був неймовірний час з Богом, пізнанні себе. Унікальний досвід бо ніколи раніше я не мала посту упродовж п’яти днів.

Іванна П., м. Львів

Дуже сподобалась моделі молитви впродовж дня, - це надихає перенести її до свого життя. Дуже сподобалось книжка “тихий час з Богом” обов’язково спробую практикувати в своєму житті те, що записав.

Олексій К., м.Київ

alt 

Позитивний приклад посту, коли разом з братами можна читати Біблію розмірковувати зосереджуватись на головному - пізнанні Господа. Господь відкривав мені моє серце, що я люблю певні гріхи. Піст - це можливість потренуватись стриманості.

Денис Г., м. Ірпінь

Прекрасное время молитв, чтение, размышления. Можно целый час изучать Слово. Можно час молиться. И это так просто и удивительно. Здорово, что могли это время быть вместе. Это ободряет и поддерживает. Поняла, что пост – это не так страшно для моего организма. Утвердилась в том, что важно принимать решения и ставить цели. Поняла, как правильно входить в пост, ведь было с чем сравнивать.

Лена К. г. Ирпень
 

Відкрив для себе “Lectio Divina” та молитву споглядання Ісуса. Вражає скільки людей їдуть в Ірпінь не за класною їжею чи крутим відпочинком, а на піст. Мої емоції - це внутрішня радість та зовнішня втома. Дуже багато запитань та відкриттів від Бога за ціх чотрири дні.

Євген Б., м. Острог

Це мій перший п'ятиденний піст. Дуже цінним є спільність з братами. Така практика змушує переоцінити багато аспектів життя в Бозі. Дуже багато співав і молився і це наповняє дух. Радію що отримав багато біблійної інформації та навчання про піст. Деякі речі для мене були відкриттям.

Степан Ш., м. Луцьк

alt 

Я потребую такий час для духовного оновлення. Як шлаки забивають шлунок та кішки не даючи їм коректно працювати, так велика кількість щоденних справ відволікає мене від найголовнішого - шукання Господа Ісуса. Піст—звільняє від марноти щодня. Це був видатний час з братами.

Микола Р., м.Ірпінь

Дякую всім, хто приймав участь в організації цього посту. Це було дуже корисно для мене. Я зрозумів, як правильно поститись, щоб піст був плідний. Дуже сподобалась братерське спілкування, співи, лекції, та особистий час з Богом.

Роман П. Чернівецька обл

Псалом 45:11 «Остановитесь и познайте что Я-Бог». Огромное спасибо всей команде за эти мгновения. Это реальная остановка от суеты, служения… И благословенное время работы над своим сердцем. Впечатлен Причастием, когда смотришь в глаза и говоришь, что тело Иисуса за тебя была ломимо, пролитая кровь… это затрагивает до глубины души. Спасибо нашему куратору М. Романюку за ободрение.

Влад М., г. Одесса