Студенти про Бога
Господь — Пастир мій
Написав ЦХЖУ    П'ятниця, 19 листопада 2010 13:55    PDF Друкувати Електронна адреса

alt22 Псалом написав Давид, який був пастухом. Давид по особливому переживав Господа як свого Пастира.
- Давид пише, що Господь як Пастир в недостатку не залишає, тобто задовільняє його потреби.
- Провадить на тихую воду, тобто дає спокій та відпочинок.
- Відживляє життя і по стежках справедливості провадить, підкріпляє і звертає його увагу на Себе.
- Коли знаходиться в долині смертної темряви не боїться злого, бо Пастир захищає в небезпеці.
- Трапезу зготував, Пастир дає йому свято.
- Давид впевнений, що добро і милосердя будуть супроводжувати його по всі дні життя, проявляє віру і покладається на Господа як свого  Пастира.

Детальніше...
 
Бог - Отче наш
Написав ЦХЖУ    П'ятниця, 19 листопада 2010 13:50    PDF Друкувати Електронна адреса

altВи ж моліться отак : « Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє,…» Матвія 6:9

Скільки важливого сказано у цьому одному вірші. Вже перші слова Ісуса Христа наділені великим змістом : « Ви ж моліться отак…». Ісус показує нам приклад молитви, Він дає нам молитву, в якій є все. Він показує нам, як потрібно звертатися до Бога. Кожна річ має свою інструкцію по використанню : холодильник, телевізор, пральна машина, навіть, праска. Наше життя також має інструкцію, по якій потрібно жити – це 10 заповідей. Молитва, також, має свою інструкцію, це молитва «Отче наш», яка записана у Євангеліє від Матвія 6 розділ з 9 по 13 вірші. Отже, нехай ця молитва буде для нас інструкцією як молитися, але це не означає, що саме нею і більше ніяк ми не можемо молитися… Ісус Христос такого не казав!!! У цій короткій молитві викладено все що потрібно : звернення, прохання, хвала!

Детальніше...
 
Бог великий и страшный
Написав ЦХЖУ    П'ятниця, 19 листопада 2010 13:41    PDF Друкувати Електронна адреса

altИбо Господь, Бог ваш, есть Бог богов и Владыка владык, Бог великий, сильный и страшный, Который не смотрит на лица и не берет даров, (Втор.10:17)

Часто, даже я бы сказал, очень часто мы слышим такие слова что Бог милостивый, любящий, милосердный, Бог всякого утешения. И это абсолютная правда! Но Бог еще великий и страшный. Это тоже не следует забывать. Исходя из этого стоит ли нам бояться Бога, или Он не настолько страшный, чтоб Его бояться?

Как мы видим из Втор.10:17 что Бога нельзя смягчить или так сказать задобрить своим положение в обществе, в церкви, на работе или еще где либо. Так же Его нельзя подкупить каким нибудь подарком, сколько б подарок не стоил.
Детальніше...
 
Бог Всемогутній
Написав ЦХЖУ    П'ятниця, 19 листопада 2010 13:36    PDF Друкувати Електронна адреса

alt"І був Аврам віку дев'ятидесяти літ і дев'яти літ, коли явився Господь   Аврамові та й промовив до ньго: «Я Бог Всемогутній! Ходи перед лицем Моїм, і будь не порочний!  І дам  Я Свого заповіта поміж Мною та поміж тобою, і дуже-дуже розмножу тебе". (Буття 17:1-2)

Бог бачучи переживання Аврама нарахунок нащадка (Буття 15:3), пам'ятаючи свою обітницю Аврамові, що Він розмножить його як зорі на небі (Буття 15:4-5), являється йому у віці 99 років і промовляє Я Бог Всемогутній. Отже Він говорить, що Він такий Бог для  якого немає зовсім нічого неможливого. Який навіть при  його старості  готовий благословити таким благословінням, на яке він так довго чекав. І Бог показав Свою Всемогутність Авраамові (Буття 21:1-5), давши йому нащадка у віці 100 років.   Але ще до того, як Бог відкрився всемогутнім Авраамові, Бог показав Свою всемогутність або можна сказати могутність всьому світові. Вперше де Бог мені відкривається як всемогутній, це вже на першій сторінці Біблії, в першому розділі книги Буття, під час створення світу.

Детальніше...
 
Иегова – Ире: Господь усмотрит
Написав ЦХЖУ    П'ятниця, 19 листопада 2010 13:10    PDF Друкувати Електронна адреса

altИ нарек Авраам имя месту тому: Иегова-ире. Посему и ныне говорится: на горе Иеговы усмотрится. Быт.22:14

В жизни Авраама мы можем видеть его повиновение и упование на Бога. Как нам известно, именем Иегова – Ире(Господь усмотрит), Бог открылся Аврааму в одном из самых драматических моментов его  жизни. Вернемся в начало этой истории, пред Авраамом предстал выбор, выбор который "ломал" в последствии всю его жизнь, если он решить не исполнить повеление Божье, он потеряет свои отношения с Господом. Если исполнит, теряет долгожданного сына, наследника и продолжателя его рода. Он решает пойти по повелению, и ещё не открывает себе всего удивительного плана Божьего, он открывает для себя и для последующих поколений то, что Бог усматривает в жизни каждого человека все испытание которые на него приходят человеку проста нужно правильно идти, а там уже Бог усмотрит.

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 3