Від проповіді за партою до проповіді за кафедрою

altВже дві неділі поспіль в нашій церкві «Чисте серце» (с.Здвижівка) студенти ІПЦС мають можливість проповідувати Слово Боже. В Інституті вони вчаться тому, як треба проповідувати, а результати цього навчання стають видимими за церковною кафедрою. Як пастору церкви, подібне поєднання навчання та практики мені дуже подобається, та й загалом наша громада дуже рада, що ми можемо служити студентам, допомагаючи їм зміцнятися в служінні Слова.

Минулої неділі проповідував студент Валентин, в минулому чемпіон України з боксу. Це дивно, поміркуйте самі, адже тільки Ісус може з боксера зробити проповідника! Валентин поділився історією про віру ханаанеянки, що записана у 15 розділу Євангелії від Матвія. У своїй проповіді він зробив акцент на тому, що Ісус часто випробовує нашу віру, Він заглядає просто в саме серце, бажає показати нам справжній мотив наших прохань і молитов. Випробовуючі нашу віру, Господь мов би дме вітром у наше серце, як це записано у П.Пісн.4:16 «Прокинься, о вітре з півночі, і прилинь, вітре з полудня, повій на садок мій: нехай потечуть його пахощі!», Але те які пахощі потечуть з нього під час випробувань залежить від чистоти нашого серця й від нашої довіри Господеві.

Цієї неділі, 7 березня, Словом Божим ділився інший студент - Діма Коваль. Для своєї проповіді він вибрав уривок з Дії Апостолів: «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі» (Дії.1:8). Він загострив увагу на тому, що Ісус не залишив нас сиротами, але послав нам Духа Святого, Який спонукає нас бути свідками Христа на кожному місці.

Дуже тішить прагнення студентів, їх ревнощі і бажання служити Ісусу. Нехай зміцнить їх Бог у прагненні пізнавати Його щоб передавати Його волю іншим!