"Перший крок до проповіді" семінар для молодих проповідників
PDF Друкувати Електронна адреса

Щоосені Центр християнського життя України проводить гомілетичний семінар для досвідчених братів проповідників, а от семінару для новачків завжди не вистачало. Саме такий семінар для молодих братів, які тільки-но почали проповідувати відбувся 23-25 лютого в ЦХЖУ. Більше двадцяти молодих братів з різних частин України зібралися разом, щоб вчитися проповідувати Євангелію і робити це ще краще.

alt 

 

Основи гомілетики викладав Микола Романюк, пастор Ірпінської біблійної церкви. Він поділився з братами наочним підходом до побудови доброї проповіді: “кістки, м'язи та серце”. Разом з учасниками семінар він крок за кроком розібрав ключові моменти у підготовці проповіді.

alt 

Досвідом проповіді на Євангелія ділився з братами пастор Ґ. Я. Рьоттінг – досвідчений проповідник та автор багатьох книг. Він показав братам важливість уважного читання Писання та споглядання Ісуса під час підготовки до проповіді. “Тихій час з Богом є невід'ємною частиною життя проповідника” – знову і знову наголошував брат Рьоттінг.

alt 

Програма семінару також передбачала тему “Перешкоди у підготовці проповіді”, якою поділився з братами Сергій Колесніков, пастор ІБЦ. Він розказав про труднощі та виклики з якими зустрічаються сучасні проповідники під час праці над біблійним текстом та шляхи їх подолання.

alt 

Завершальною частиною семінару став практичний екзамен—кожен з братів мав можливість підготувати проповідь з урахуванням необхідних критеріїв, наданих під час семінару. П’ять братів виголосили свої проповіді та зробили загальний аналіз з метою покращення.

alt 

Ось деякі відгуки учасників семінару:

Сподобалася практика підготовки та тиха година з Богом. Досвід хороший від пасторів, які вели цей семінар. Раджу братам пройти цей курс. Це особливий час, коли ми можемо зближуватися з братами І це корисний початок для того, щоб так і продовжувати.

Максим М., Тарасівка

Сподобався склад спікерів. За три неповних дня, ми почули досвід пастора Рьоттінга, Миколи Романюка, Сергія Сологуба і Сергія Колєснікова. Як вони готуються до проповіді, що робили неправильно раніше, яких помилок ми можемо уникнути. А також була можливість аналізу живої недільної проповіді. Дякую!

Славік Є., Ірпінь

Мені сподобався семінар. Я раджу іншим братам пройти цей курс. Дякую всім за підготовку і служителям в цій справі. Семінар був важливий саме для мене, є що застосувати в своєму житті.

Олександр П., Київ

Сподобався спосіб викладання, а саме - що треба зосередитися на визначенні головної думки. Сподобався закордонний гість із Німеччини і також його спосіб викладання. Я буду радити такий семінар іншим, тому що це актуальна тема: кому, як не братам проповідувати?

Давид П., Львів

Сподобалось те, що після навчання ми, як учні, практику проходили. Обговорення проповідей братів, які проповідували критика/похвала. Буду радіти своїм братам приїздити на такі семінари. Були дуже гарні і комфортні умови, зо всіма зручностями. Дуже смачно кормлять. Проповідь у неділю дуже насичена.

Юрій С., Рожище

Семінар сподобався. Радив би його іншим братам. Прийшла ясність, як саме готуватись до проповіді, Зрозумів, чому так багато часу треба приділяти підготовці. Добре була викладена структуризація проповіді.

Віктор Д., Луцьк