Братерський піст 2011: п'ять днів разом
PDF Друкувати Електронна адреса

altЗ 11 по 16 квітня у на території «Центру християнського життя України» більше двадцяти братів зібралися разом щоб спільно провести час у пості та молитві. Це був дійсно особливий час! Крім спільних роздумів та прогулянок, кожний учасник мав змогу побути наодинці з Господом, заглибитися в Його Слово, перейняти Його бачення щодо практичного життя. Подібне усамітнення вже проводилося в минулому році, але особливістю цього разу стала присутність братів-студентів ІПЦС, які замість того, щоб поїхати на канікули, залишились щоб здобути цей спільний духовний досвід.

 

Кожний день був поділений на шість молитов, поміж якими була запроваджена духовна та тілесно-спортивна активність. Починався день у 7 ранку з спільної молитви поклоніння, потім, о 9 ранку була молитва Духу Святому, о 12-тій - полуденна молитва про єдність християн, о 15-тій - споглядання Христа розп’ятого, о 19-тій - молитва за потреби, та завершався день о 21:00 вечірньою молитвою Псалмами. Вибрані для особистого ранкового читання уривки з Писання було запропоновано братам читати на протязі однієї години за методом «Lectio Divina». Для більшості з присутніх це був захоплюючий новий досвід у особистому спілкуванні з Богом. У день, під час біблійного вивчення брати поглиблено роздумували над 58-им розділом пророка Ісаї про «справжній піст». Також день не обходився без ранкового матчу у волейбол та прогулянки лісом. Можемо засвідчити, що за цей час ми дійсно стали ближче в стосунках з Богом та один з одним!

altОсь деякі відгуки братів про цей час:

«Дуже захопила і сподобалася «Lectio Divina». Ніколи не думав, що так можна вивчати Слово Боже - уявляти себе поряд з Ісусом, бачити Його дії, реакцію на питання… Це супер! Волейбол надавав сили. Вільний час проходив корисно і приносів багато нових ідей. З’явилися нотатки на 2 нові проповіді…» Олександр М.

«Під час посту покращилися відносини з одним братом, які хотів змінити вже декілька років» Євген М.

«Дуже сподобалася ранкова молитва та причастя. Я радий що мав змогу разом з братами побути у цьому єднанні!» Роман Б.

«Чотири цілі, які я очікував отримати від цього посту я отримав. 4 з 4 – 100% результат мене дуже підбадьорив! Близькість з Ісусом (бо бажав більше думати про Нього) дійсно вдалася. Мабуть, так багато нотаток, думок та записів під час цих п’яти днів я навіть під час навчання не робив!» Андрій Б.

«Піст – реальність. Перший досвід. Є таке відчуття, що цей піст став немов би розділенням мого життя на «до» та «після». Немов би почався новий етап у моєму духовному житті. Я зрозумів наскільки близько до мене є Дух Святий. Ще більше зрозумів свою залежність від Бога. І це мене дуже радує!» Антон Б.

 

alt 

Причастя щоранку допомагало тримати фокус на Ісусі...

alt 

Під час спільного вивчення Біблії...